Търсене на имоти

Корпоративният сезон в САЩ започва

Инвеститорите на Wall Street ще се фокусират върху тримесечните финансови резултати на компаниите и цените на петрола през тази седмица

Корпоративният сезон в САЩ започваВодещият борсов индекс в САЩ S&P 500 се е повишил с повече от 5% през тази година въпреки политическата криза в Близкия Изток, земетресението в Япония и подновените опасения за инфлация, които дестабилизираха фондовите пазари по целия свят.

Вниманието на инвеститорите на Wall Street обаче ще се насочи изцяло към финансовите отчети на компаниите през тази седмица, защото в САЩ започва новият отчетен сезон.

Той ще се открие с финансовите резултати на минната компания Alcoa в понеделник, а по-късно през седмицата ще излязат и тримесечните отчети на интернет компанията Google и финансовите гиганти JPMorgan и Bank of America.

В края на миналата седмица неспособността на американския Конгрес и Белия дом да постигнат споразумение за федералния бюджет през оставащите шест месеца от текущата фискална година внесе доза несигурност на борсите в САЩ, но в крайна сметка решението бе взето малко преди полунощ в петък.

Започващият днес отчетен сезон в САЩ ще бъде един от най-очакваните от инвеститорите заради все още лошата картина за трудовия пазар в страната и покачващите се цени на суровините.

През последните няколко тримесечия компаниите успяха да подобрят рентабилността си, но благодарение най-вече на свиването на техните разходи, включително и на съкращенията на персонал.

Сред най-големите опасения за инвеститорите остават високите цени на петрола, след като американският лек суров петрол поскъпна до над 113 долара за барел в началото на тази седмица. Цените му се вдигнаха с над 4,5% миналата седмица.

Икономическият календар за САЩ от тази седмица започва с данните за търговския дефицит във вторник, за който се очаква да се свие леко до 44 млрд. долара през февруари от 46,3 млрд. долара през януари.

Федералният резерв ще публикува данни за състоянието на икономиката на регионално ниво малко креди края на сесията във вторник.

В сряда излизат финансовите резултати на JPMorgan, както и данните за продажбите на дребно в САЩ през март, за които се очаква увеличение от 0,5% на месечна база. Малко след това излизат и данните за складовите запаси на фабриките, търговците на едро и дребно през февруари.

Седмичните данни за новите молби за помощи при безработица излизат в четвъртък, заедно с тези за цените на ниво производител. Броят на американците, подали за първи път молби за социални обезщетения, се очаква да се увеличи леко с 3 хил. до 385 хил.

В четвъртък излизат и финансовите резултати на Google за изминалото тримесечие.

В петък идва ред на отчетите на Bank of America, която участва в индекса Dow Jones IA, както и на данните за инфлацията в САЩ през март. Цените на потребителските стоки се очаква да се увеличат с 0,5% на месечна и 1,2% на годишна база. Инфлацията е важен ориентир за паричната политика на Федералния резерв, който предвижда, ако тя се запази стабилна, да инжектира до средата на тази година 600 млрд. долара в банковата система.

Източник: www.investor.bg


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини