Търсене на имоти

Анализатори прогнозират ръст на пазара на недвижими имоти във Великобритания

Анализатори прогнозират ръст на пазара на недвижими имоти във ВеликобританияСилен ръст на наемите на недвижими имоти до 2016 г., са прогнозите на BNP Paribas Real Estate във Великобритания. Експерти очакват най-добрата година да е 2015. Тогава възвръщаемостта ще е малко под 12%.

 

В централната част на Лондон са направени близо 47% от общите инвестиции в Обединеното кралство, които са около 12 млрд. паунда. Около 50% от инвестициите са от чужбина, а почти една пета са от Далечния Изток. В останалата част на Великобритания са инвестирани близо 14 млрд. паунда, като една трета от парите идват от чужбина. Предприемачи от Северна Америка продължават да са най-големите чуждестранни инвеститори. Увеличили са се и средствата от Близкия Изток.

 

Икономиката на Великобритания бележи ръст, но производството все още не е постигнало нивото от годините преди кризата и е зад Германия, САЩ и дори Франция. Окуражаващото обаче е, че в Обединеното кралство недвижимите имоти са третата най-продуктивна промишленост от 2008 г. насам. Възстановяване на пазарите и висока възвръщаемост се очаква в следващите пет години  не само в централен Лондон, но и в другите части.


Domaza - Недвижими имотиПо-стари новини